KOREAPICANTO

Mata

27 Mac 2013

dentummmmmm!!! PAS di TOLAK.....lunyaiiii


Kita menentang PAS menyedari tindakan keterlaluan pemimpin-pemimpin dan pengikut-pengikut PAS sebagai penyelewengan aqidah, syariah dan akhlak, penyebar-penyebar fitnah, pengumpat, pencaci, pencarut, perosak perpaduan ummah dan pengkhianatan masa depan orang Melayu.
Selagi PAS menjadi juara tersebut, kita wajib berjihad menentang mereka, Rasullullah s.a.w bersabda:
“Sesiapa yang melihat kemungkaran, maka hendaklah ditegah menggunakan tangan, kalau tidak mampu gunakan lidah, kalau tidak mampu gunakan hati dan itulah selemah-lemah iman“.
                      (Hadis riwayat Muslim).

Kita terpaksa menentang PAS kerana PAS boleh melemah dan menghilangkan kuasa politik orang Melayu apabila parti itu sanggup bekerjasama dengan DAP dan seterusnya menerima tuntutan 17 perkara yang dikemukakan oleh persatuan Cina serta menolak hak keistimewaan orang Melayu.
PAS sering menyalahkan UMNO di dalam berbagai perkara dan menghukum UMNO sebagai kafir dan sebagainya. Tetapi PAS tidak melihat dirinya sendir yang melakukan kemungkaran dahsyat yang melibatkan khurafat dan kepercayaan karut yang diperangi oleh Islam.
Ini ialah penyebaran kepercayaan karut, walaupun untuk tujuan-tujuan mulia yang lain, bertentangan dengan ajran Al-Quran supaya manusia menggunakan akal fikiran, memanafaatkan ilmu, mengkaji dan menyelidik di dalam memahami sesuatu, semata-mata kerana ia menjadi pegangan tradisi, sedangkan ia berlawanan denagn akal.
PAS seharusnya lebih berwaspada did alam usaha-usahanya hendak merebut kuasa politik, supaya agama, tidak dipergunakan sehingga berlaku penyelewengan yang nyata dan yang tersembunyi. Begitu juga dengan kepercayaan khurafat yang ditentang oleh agama, yang dipercayai oleh sebahagian anggota masyarakat, tidak harus dikembangkan untuk tujuan mendewakan pemimpin dan menjadikan pemimpin itu dikagumi dan digeruni....  baca seterusnya